Sollicitatieprocedure

Een leuke vacature bij ons gespot? Aarzel niet, maar pak je CV erbij, schrijf een sterke motivatie en stuur je sollicitatie naar ons op. In dit artikel lees je hoe wij daarna jouw (open) sollicitatie intern oppakken.

Ontvangstbevestiging

Je hebt gesolliciteerd, wat gebeurt er nu? We sturen je in ieder geval zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging. Zo weet je zeker dat jouw sollicitatie goed is aangekomen. 

Sluitingsdatum

De meeste vacatures hebben een sluitingsdatum. Na deze datum leggen we alle sollicitaties naast elkaar én naast het functieprofiel. Op deze manier kunnen wij een goed en eerlijk vergelijk maken. Wij nemen hier doorgaans een paar dagen de tijd voor. Bij een open sollicitatie speelt een sluitingsdatum geen rol. Je kunt dan sneller een reactie van ons verwachten.

Ben jij de passende kandidaat?

Bij de selectie letten wij op verschillende factoren. Niet alleen je ‘papieren’ wegen mee, maar ook de persoon die je bent. Wij zijn benieuwd naar je interesses, wat je belangrijk vindt in jouw werk en wat jouw motivatie is om bij ons te solliciteren. Degenen van wie wij denken dat zij goed passen in ons team en bij de functie, nodigen wij persoonlijk uit voor een kennismakingsgesprek. De andere kandidaten ontvangen een e-mail. Zo informeren wij iedereen die op de vacature gereageerd heeft over het verloop van de sollicitatieprocedure.

Kennismaken

Bij het kennismakingsgesprek schuiven er naast jou nog één of twee van ons aan tafel. We nemen de tijd voor onze kennismaking, dus stel gerust al je vragen. Wij willen graag dat je een goed beeld krijgt van onze organisatie en de functie waarop je solliciteert. Ook als er naderhand vragen zijn, schroom niet om ons te benaderen en ze te stellen. Aan het einde van ons gesprek spreken we af wanneer we elkaar een terugkoppeling geven. Aan de hand hiervan kan een mogelijk tweede gesprek gepland worden.

Open sollicitatie

We waarderen het enorm wanneer je ons een open sollicitatie stuurt. Jouw interesse in Hulkenberg zien wij als een groot compliment. We behandelen jouw brief dan ook zorgvuldig. Op basis van jouw sollicitatie onderzoeken wij alle mogelijkheden binnen ons bedrijf. We willen namelijk goed beslagen ten ijs komen. Daarna nemen wij contact met jou op.

Wil je een open sollicitatie sturen? Wij hebben een speciale pagina voor open sollicitaties, waar je eenvoudig jouw visitekaartje kunt achterlaten.

Meer informatie

Overige vragen over solliciteren en werken bij Hulkenberg beantwoorden wij graag. Je kunt ons tijdens kantoortijden bereiken op +31 (0)314 664400. Of stuur een e-mail naar vacature@hulkenberg.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief