Bordenbakken

Wat is een bordenbak en hoe vind je de juiste?

Bordenbakken zijn onmisbaar in de logistiek van cateraars en verhuurders. In deze bakken kunnen porseleinen borden veilig opgeslagen en vervoerd worden. Wat een bordenbak precies is en hoe je de juiste bordenbak vindt, lees je in dit kennisbank artikel.

 

Wat is een bordenbak?

Een bordenbak is een stapelbare bak gemaakt van kunststof, waarin borden opgeslagen en vervoerd kunnen worden. De bordenbakken beschermen het kwetsbare porselein tegen beschadiging of breuk. De bakken zijn onderling stapelbaar. In een bordenbak kun je een groot aantal borden opbergen en daarna veilig en efficiënt naar de gewenste locatie vervoeren.

Bordenbakken

Hoe vind je de juiste bordenbak?

De borden worden verticaal in een bordenbak geplaatst. Omdat niet ieder bord even groot is, leveren wij bordenbakken in verschillende hoogtes. Welke bak voor jouw bord geschikt is, hangt af van de diameter van het bord. Je meet het aantal centimeters van de ene kant van het bord tot aan de andere kant. Dit is de middellijn, ofwel de diameter van het bord. Onderstaand vind je een overzicht van onze bordenbakken en de maximale diameters van de borden die erin passen.

De diameter van het bord moet kleiner zijn dan de inwendige hoogte van de bak. Hierdoor steekt het bord niet uit en kan de bordenbak probleemloos gestapeld worden. Voor een solide stapeling is het belangrijk daar rekening mee te houden. Bij het stapelen valt de bodem van de bovenste bak namelijk in de onderste bak. Meet daarom eerst de diameter van je bord en kies daarna de juist bak.

Hoge bordenbakken met versterkte bodem

Bordenbakken zijn uitgerust met gladde binnenwanden en bodem. De wanden zijn rechtstaand en lopen niet conisch, waardoor de binnenruimte optimaal inzetbaar is voor de borden. Bordenbakken met een hoogte vanaf 280 mm hebben een versterkte bodem en zijn daardoor zeer geschikt voor de grote, zware borden die erin gaan. Bordenbakken met een versterkte bodem zijn extra stabiel en zwaar belastbaar.

Bordenbak in Euronorm formaat

Bordenbakken hebben een bodemmaat van 400x300 mm. Dit formaat is onderdeel van de Euronorm maatvoering. De bordenbakken kunnen hierdoor optimaal gecombineerd worden met andere ladingdragers in Euronorm formaat. Zo plaats je probleemloos acht stapels met bordenbakken naast elkaar op een europallet, en stapel je zonder ruimteverlies de bordenbakken op transportrollers en rolcontainers. Je kunt bordenbakken eenvoudig vervoeren op transportrollers en rolcontainers. Ter illustratie: op een transportroller van 600x400 mm passen precies twee bordenbakken naast elkaar, op een standaard rolcontainer zelfs vier.

Bordenbak met logo

Opdruk van logo of tekst

Met een logo opdruk is het direct duidelijk wie de eigenaar van de bordenbakken is. Ook kun je met teksten op de bordenbak communiceren over de inhoud, bijvoorbeeld 'bestek', 'schaaltjes' of 'diepe borden'. Wij bedrukken de bordenbakken met logo en met tekst, al vanaf kleine aantallen. De bedrukking is 1-kleurig en kan in de kleuren wit, zwart, blauw, rood, oranje, groen, geel, grijs, paars, zilver en goud uitgevoerd worden.

Bordenbakken in de praktijk

Overal waar grotere aantallen borden op locatie nodig zijn, zoals in de verhuur, catering, horeca en evenementenbranche, bieden bordenbakken uitkomst. Bordenbakken worden ingezet voor het veilig en eenvoudig vervoeren van borden, maar ook van bestek en decoratiemateriaal. Door de bordenbakken te stapelen kan de beschikbare ruimte tijdens transport optimaal benut worden. Ook in opslag nemen de gestapelde bordenbakken maar weinig ruimte in beslag. De 400x300 mm bakken zijn efficiënt te vervoeren op transportrollers, rolcontainers en europallets. Hierdoor is het makkelijk de bordenbakken te transporteren naar de gewenste locatie op het evenemententerrein. De gebruikte, vuile borden worden tijdens en na het evenement ingezameld in de bordenbakken. Eenmaal terug op de zaak worden de borden en de bordenbakken hygiënisch gereinigd.

Bordenbakken

Meer informatie

Bij aanvullende vragen over bordenbakken, neem je contact op met onze productspecialisten +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij helpen je graag verder. Liever direct bestellen? Ga naar onze webshop voor een snelle bestelling én levering van bordenbakken.

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief