Cookies Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Datum 13-3-2015

Wat is Gastronorm?

Gastronorm. Je komt het begrip regelmatig tegen bij onze producten. Maar wat is Gastronorm eigenlijk? De naam zegt het al: ‘Norm’ gaat over normering en standaardisatie. Gastronorm is dan ook een gestandaardiseerde maatvoering voor de gastronomie.

Link: 6475

Gastronorm voor de professionele keuken

Gastronorm, ook wel als GN aangeduid, is speciaal ontwikkeld voor de gastronomie. Bakken, bakplaten en sledes in Gastronorm formaat worden over de hele wereld ingezet in professionele keukens. GN bakken worden gebruikt voor het voorbereiden en bereiden van warm en koud voedsel. Verder worden de bakken en schalen ook ingezet voor het bewaren, warm houden, opwarmen, vervoeren en uitstallen van gerechten.

 

Voordelen van Gastronorm:

  • GN bakken zijn zeer hygiënisch, onderling verwisselbaar en met elkaar combineerbaar
  • Gastronorm draagt bij aan een efficiënte inrichting van keuken en opslagruimte
  • Gerechten in GN bakken hoeven niet onnodig overgeladen te worden, ook dit komt de hygiëne ten goede
  • Het GN-systeem heeft een internationaal geldende maatvoering; systemen zijn overal op elkaar afgestemd
  • Gastronorm bakken en schalen zijn makkelijk te combineren met kunststof bakkenisolatieboxen, opslagstellingen etc.
Gastronorm afmetingen
De indelingen en afmetingen van het Gastronorm-systeem

GN gestandaardiseerde maatvoering

De standaardmaat van het Gastronorm-systeem is 530 x 325 mm. Dit wordt ook wel 1/1 Gastronorm of basismodule genoemd. Alle afmetingen in het GN-systeem zijn afgeleid van de 1/1 Gastronorm en variëren van 1/9 GN tot twee keer de basismaat. Gastronorm bakken en schalen kunnen zo eenvoudig met elkaar worden gecombineerd. Een voorbeeld: een 1/1 Gastronorm bak kan onderverdeeld worden met twee 1/2 GN bakken of met één 2/3 GN bak plus twee 1/6 GN bakken. Dankzij deze onderverdeling kunnen kleinere en grotere hoeveelheden voedsel - bv. ingrediënten voor één gerecht - in passende bakken worden geschept. De inhoud kan vervolgens worden verwerkt zonder dat het nog overgepakt hoeft te worden.

Onze producten voor GN bakken en schalen:

Gastronorm stellingen en rekken
Stellingen en rekken
Gastronorm isolatiecontainers
Isolatiecontainers, thermocontainers en koelcontainers
Gastronorm isolatieboxen
Isolatieboxen
Gastronorm Chafing-dish bakken
Chafing-dish bakken

Meer informatie over onze Gastronorm producten?

Neem dan contact met ons op: telefoonnummer 0314 - 66 44 00 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij zijn je graag van dienst!

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief