Uw offerte
  • 6.500 + producten uit voorraad leverbaar

Klantenservice Contact met een specialist

Waarom zit er antislipmateriaal op kunststof pallets?

Antislip biedt grip aan materialen die dat van zichzelf niet hebben, zoals plastic. Wij leveren daarom kunststof pallets met antislipmateriaal op het palletdek en op de palletsledes. Het antislipmateriaal op de kunststof pallets verhoogt de veiligheid bij transport en opslag. Zo blijft het laadgoed stabiel op de pallet staan en schuiven gestapelde, lege pallets niet van elkaar tijdens transport.

Wat is antislip?

 

Antislipmateriaal op pallets is een stroeve deklaag. Op onze kunststof pallets is het antislip aangebracht in de vorm van een antislipplaat. Deze plaat is tweelaags en wordt gemaakt van kunststof en een mix van rubber met kunststof. De antislipplaat wordt vervaardigd door middel van coëxtrusie.

Hoe wordt een kunststof plaat met antislip gemaakt?

 

Bij de productie van een antislipplaat worden door middel van coëxtrusie twee materiaalsoorten, het kunststof en het rubber-kunststofcompound, in de juiste vorm gebracht. Er ontstaat dan een massieve plaat die aan de ene zijde van glad kunststof is en aan de andere zijde van stroef antislipmateriaal.

Hoe wordt antislipmateriaal op een kunststof pallet aangebracht?

Het antislipmateriaal wordt tijdens het productieproces van de pallet duurzaam op de pallet gelast. Dit gaat als volgt: de kunststof pallet wordt middels spuitgieten geproduceerd en koelt vervolgens af. In een tweede productiegang worden antislipplaten door middel van een lasprocedé machinaal op de pallet gelast.

Het kunststofmateriaal van de antislipplaat heeft dezelfde samenstelling als dat van de kunststof pallet. Daardoor kunnen beide delen optimaal samensmelten tot een sterk geheel. Uiteindelijk rolt de pallet compleet voltooid van de productieband af en heeft de pallet een permanente, slijtvaste antislipvoorziening in het bovendek of onder de palletsledes.

Palgrip® kwaliteit

Het antislipmateriaal dat is verwerkt in onze kunststof pallets is van Palgrip® kwaliteit. De unieke reliëf structuur van Palgrip® biedt een onovertroffen slipweerstand. Ook wanneer de pallets schuin staan, blijft de lading stevig op de pallets staan. Het HDPE materiaal waarvan Palgrip® antislip is gemaakt is temperatuurbestendig van -30°C tot + 40°C. Ook wanneer dit materiaal vochtig of nat is, blijft de veilige grip gewaarborgd.

Antislipmateriaal op kunststof pallets

Wij leveren kunststof pallets met antislipmateriaal op drie palletdelen: op het bovendek, op de palletsledes en op de onderzijde van het palletdek. Opstaande randen op het palletdek zijn een alternatief voor antislipmateriaal op pallets.

1. Antislipstroken op het bovendek van de pallet

Onze CR-palletserie en L-palletserie zijn standaard voorzien van brede antislipstroken op het bovendek. Ze zijn geïntegreerd in het palletdek. Het laadgoed blijft door deze stroken stabiel op de pallet staan, waardoor schade door afglijden of verlies van laadgoed wordt voorkomen. In de TC-palletserie is het optioneel mogelijk het volledige palletdek te voorzien van antislipmateriaal. De TC1 biedt dit al standaard met de europallet met antislip palletdek.

2. Antislipmateriaal op de palletsledes

Kunststof pallets met dichte palletsledes, zoals de H-serie en de CS-serie, zijn optioneel leverbaar met antislipmateriaal aan de onderzijde van de palletsledes. Tijdens de palletproductie worden in dat geval kunststof antislipplaten duurzaam onder de palletsledes gelast. Dit maakt deze kunststof pallets zeer geschikt voor gebruik op aangedreven rollenbanen; ook wanneer de pallets nat zijn. Het antislipmateriaal op de palletsledes biedt daarnaast extra veiligheid bij gebruik in palletstellingen.

3. Antislippluggen in het palletdek: een tweezijdige functie

Pallets uit de H-serie en de D-serie kunnen voorzien worden van antislip pluggen in het palletdek. Deze pluggen worden door het palletdek heen gedrukt en geven zo meer grip aan het laadgoed op het bovendek; maar ook antislip werking aan de onderzijde van het palletdek, waardoor het schuiven van de pallet op de vorken van de heftruck wordt tegengegaan. Dit komt de veiligheid bij de pallet handling en intern transport zeer ten goede. Anders dan bij de antislipstroken op het palletdek en de palletsledes, worden de antislip pluggen pas ná het productieproces in de pallet aangebracht.