Datum 14-9-2021

Waarom Cupstack kiest voor de bekerbakken van Hulkenberg

Een veld vol met vertrapte wegwerpbekers is veel festivalbezoekers en organisatoren een doorn in het oog. Herbruikbare bekers, ook bekend als hardcups, zijn hiervoor een slim alternatief. Al blijkt de logistiek en de reiniging van deze bekers nog een hele kluif voor veel festivalorganisatoren. Dat constateerden ook Mirza van Meerwijk, Gawein Hamers en Jeffrey Hooi van Barproducties. Daarom startten zij in 2019 met Cupstack, een onderneming die zich bezighoudt met alle vraagstukken rondom hardcups, zoals de aanschaf, het reinigen en de inzetbaarheid. Meer over de werkwijze van Cupstack en de rol van onze kunststof bekerbakken hierin lees je in deze praktijkcase.

 

Cupstack - reiniging en logistiek van plastic glazen

Hardcups worden bij Cupstack gereinigd in een unieke, innovatieve wasstraat en vervolgens optimaal gedroogd en gekoeld. Eenmaal schoon gaan de plastic glazen in een kunststof bak met deksel. Deze bekerbakken worden ingezet voor de opslag van hardcups en bij het vervoer van de plastic glazen.

De hardcups zijn bij Cupstack te huur. Daarnaast kunnen ze je de complete logistiek uit handen nemen, door o.a. de opslag, het transport en de reiniging van de plastic glazen te organiseren. Ook wanneer je als festivalorganisator, cateraar of bierbrouwerij eigen plastic glazen hebt, kun je bij Cupstack terecht. Bijvoorbeeld voor de opslag van de glazen of de reiniging ervan. 

Hardcups gestapeld en rechtop in een gele bekerbak

Hardcups – in kunststof bekerbak of open inzamelkorf?

De opslag en het transport van de hardcups vinden plaats in gesloten kunststof bekerbakken. Andere partijen gebruiken hiervoor andere systemen zoals open inzamelkorven. Wij vroegen Cupstack waarom zij hebben gekozen voor onze kunststof bakken.

Mirza van Meerwijk: “Kunststof bekerbakken zijn stapelbaar, licht en makkelijk te reinigen. Doordat de bak geheel afgesloten is, kunnen we de hygiëne van de bekers waarborgen. De bekerbakken hebben een sterke bodem en een goede maatvoering met zijwanden die niet conisch toelopen.”

Een conische bak loopt taps toe en is daardoor kegelvormig. Onze kunststof bekerbakken hebben juist rechte, gladde wanden en dat is precies de reden waarom Cupstack voor deze bakken koos. De gestapelde bekers kunnen liggend of staand in de bak gezet worden. Zo worden de bekers stabiel en veilig opgeslagen in de bekerbak. Bovendien passen er meer stapels in een bekerbak met rechte wanden dan in een conische bak.

Rode bekerbak met logo

Voordelen van kunststof bekerbakken

Inmiddels hebben Cupstack en haar partners duizenden bekerbakken in gebruik. Welke voordelen ervaren zij in de praktijk?

Mirza van Meerwijk: “De bekers blijven netjes schoon in de kunststof bekerbakken en zijn bovendien veilig verpakt. De bekerbakken zijn robuust en beschermen de bekers. Daarnaast zijn ze goed te tillen.”

Iedere klant van Cupstack heeft andere wensen voor de kleur, het formaat en de bedrukking van de bekerbak. Het voordeel van kunststof bekerbakken is dat zulke unieke series mogelijk zijn. Zo zijn de bekerbakken verkrijgbaar in de kleuren geel, blauw, groen, zwart, grijs en rood én kunnen ze voorzien worden van een logo of tekst opdruk. Ook bij de bedrukking, die 1-kleurig is, kan uit verschillende kleuren gekozen worden: wit, zwart, blauw, rood, oranje, groen, geel, grijs, paars, zilver en goud. Andere kleuren zijn op aanvraag en bij grotere aantallen leverbaar. Een kleur op maat is mogelijk voor zowel de kleur van de bekerbak als de kleur van de bedrukking. Ook kan de bekerbak worden voorzien van een deksel in een andere kleur dan de bak.

Rolcontainer met Euronorm opbergbakken

Euronorm bekerbakken voor plastic glazen

Zoals Mirza al aangaf hebben de bekerbakken niet alleen de perfecte inwendige maatvoering voor het opbergen van de bekers. Ook de uitwendige maat van de bekerbak is ideaal. Bekerbakken hebben namelijk het Euronorm formaat 600x400 mm. Door de Euronorm maatvoering stapelen de bekerbakken stabiel en zonder ruimteverlies op andere genormde opbergbakken, verrijdbare onderstellen, rolcontainers en europallets. Hierdoor worden de plastic glazen in bekerbakken op de meest efficiënte wijze opgeslagen en vervoerd. Ter illustratie: op een standaard 2-heks rolcontainer passen exact twee stapels bekerbakken achter elkaar. Op een europallet kunnen exact vier stapels bekerbakken 600x400 mm gezet worden. 

500 hardcups in een bekerbak

De bekerbakken 600x400 mm zijn leverbaar in de hoogtes: 235 mm, 335 mm en 439 mm. In een bekerbak kunnen de gestapelde bekers liggend of staand opgeborgen worden. Cupstack kan zo’n 500 bekers in een bekerbak kwijt, afhankelijk van het formaat van de hardcup. Naast de grote bekerbakken 600x400 mm is ook een compacte uitvoering verkrijgbaar. Deze 400x300 mm bekerbak is er in drie bakhoogtes: 295 mm, 335 mm en 415 mm. Voor iedere behoefte is er een passende bekerbak.

Uniek droog- en koelproces van plastic glazen

Bij Cupstack worden de vuile bekers gereinigd in een speciaal voor hen ontwikkelde spoelstraat. Hierin worden de plastic glazen niet alleen grondig gereinigd, maar ook optimaal gedroogd en gekoeld. Na het droog- en koelproces is de hardcup volledig schoon en droog, er blijft geen restwater achter. Dit is belangrijk, want in vocht kunnen zich bacteriën nestelen. Hiermee is de wasstraat van Cupstack uniek in de markt.

Verzegeling van schone bekerbakken

Eenmaal schoon en droog gaan de bekers gestapeld terug in de bekerbak. Bekerbakken met schone hardcups worden verzegeld. Zo is in één oogopslag duidelijk welke bekers schoon zijn en welke niet. De kans op een foute levering van vuile bekers naar een nieuw evenement wordt zo uitgesloten. Bovendien kunnen ongebruikte en retour gebrachte bekers in verzegelde bakken direct weer ingezet worden, zonder extra handling. Dit bespaart tijd en geld.  

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief