Datum 11-5-2021

Transportrollers – van scherp geprijsd tot heavy duty hygiëne dolly’s

Dozen, bakken en goederen vervoer je eenvoudig en ergonomisch op een kunststof of stalen dolly. Deze stevige plateaus op wielen leveren wij in verschillende uitvoeringen en formaten. Ben je op zoek naar een dolly? In dit artikel staat waar je dan op moet letten. Ook de mogelijkheden met o.a. formaten, kleuren, wielen en materialen komen aan bod. We starten met onze light dolly's. Deze transportrollers zijn laag in gewicht én nu ook extra laag in prijs.

light dolly rood

Uitgelicht: light dolly’s voor een scherpe prijs

Onze light dolly is de lichtste in ons assortiment, maar zeker niet de minste. Met een eigen gewicht van slechts 3,3 kilo kan de light dolly tot zo’n 250 kg dragen. De dolly’s zijn bovendien scherp geprijsd. Voor meer productinformatie of het direct bestellen van onze light dolly's bezoek je Hulkenbergshop.nl. De light dolly's zijn leverbaar in de kleuren blauw, rood, groen, geel en grijs.

Transportroller kopen - waar moet je opletten?

Al onze dolly’s zijn gemaakt van levensmiddelengeschikt materiaal. De dolly’s zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, materiaalsoorten en kleuren. Ook de wielen kunnen afgestemd worden op de toepassing. Alle zaken die van invloed zijn bij de aankoop van een dolly, vind je hieronder.

Maatwerk onderstel

1. Formaat: 600x400 mm, 800x600 mm en maatwerk

Dolly’s zijn uit voorraad leverbaar in de afmetingen 600x400 mm en 800x600 mm. Door de Euronorm maatvoering van deze dolly’s kunnen eurobakken er perfect op gestapeld en vervoerd worden. Daarnaast leveren wij maatwerk. Wij ontwikkelen en leveren kunststof dolly’s op maat voor vaatwaskorven, tonnen en andere afwijkende producten.

RVS onderstel

2. Materiaal: ABS, HDPE en RVS

Wij leveren dolly’s in de kunststoffen ABS en HDPE. Het verschil hiertussen zit in de hardheid van het materiaal. ABS is stijver kunststof dan HDPE. Hierdoor zijn de dolly’s van HDPE kunststof beter bestand tegen vrieskou dan transportrollers van ABS materiaal. Daarnaast leveren wij dolly’s van roestvrij staal. De dolly's van dit materiaal zijn zeer robuust uitgevoerd. RVS dolly's zijn geschikt voor intensief gebruik in o.a. natte ruimtes en hygiënische omgevingen.

Onderstel 250 kg draagvermogen

3. Draagvermogen: 250 kg en 300 kg

Ons assortiment bestaat uit light transportrollers en dolly's in een robuustere heavy duty uitvoering. De robuuste transportrollers hebben meer body en zijn daardoor stabieler en minder kwetsbaar voor beschadiging of breuk. Ook hebben deze transportrollers een hoger draagvermogen van 300 kg. De light uitvoeringen zijn lichter van gewicht en dragen lading tot 250 kg.

Blauw onderstel

4. Kleur: rood, blauw, groen, zwart, oranje, geel en grijs

Kunststof dolly’s zijn leverbaar in de kleuren rood, blauw, groen, grijs, zwart, geel en oranje. Onze dolly’s van roestvrij staal zijn grijskleurig. Naast deze standaard modellen ontwikkelen en produceren wij ook maatwerk. Deze dolly’s op maat zijn doorgaans uitgevoerd in wit kunststof. Deze onderstellen zijn op maat gemaakt voor vaatwaskorven, tonnen of andere toepassingen.

Hygiënische dolly, volledig gesloten
Glad en gesloten roosterframe

5. Plateau: open, gesloten en roosterframe

Over het algemeen geldt dat hoe meer kunststof is verwerkt in het plateau des te stabieler de dolly is. Het plateau kan uitgevoerd zijn als een open frame, een rooster frame of een gesloten frame. Voor kleine dozen en bakken zijn de transportrollers met rooster frame of gesloten frame ideaal. Hierbij biedt het plateau voldoende steun aan de compacte lading en blijven deze kleine dozen stabiel op de transportroller staan. Een aantal dolly’s zijn uitgevoerd met een trapsgewijs plateau. Hierin staan zowel stapelbare als stapel-nestbare bakken stevig gecentreerd. 

Wij bieden ook dolly’s met een roosterframe dat volledig glad en gesloten is afgewerkt. Hierdoor is het plateau vrij van ribben of hoekjes waarin vuil kan achterblijven. Deze totally closed dolly’s zijn geschikt voor gebruik in cleanrooms en andere hygiëne omgevingen.

Nylon zwenkwiel gegalvaniseerd

6. Wielen: rubber en kunststof

Met tientallen verschillende soorten wielen op voorraad bieden wij voor iedere situatie de passende wieluitvoering. Zo leveren wij kunststof wielen met RVS gaffel voor toepassingen met levensmiddelen. Deze wielen waarborgen een maximale hygiëne. Liever een dolly die geruisloos goederen vervoerd? Onze rubberen wielen rollen zonder te rammelen of zonder strepen achter te laten; zelfs over oneffen oppervlakten. Meer zaken waar je op moet letten bij je keuze in wielen vind je in onze kennisbank.

Logo op transportroller

7. Bedrukking

Dolly's kunnen bedrukt worden met een logo of letters. Wij bedrukken onze dolly’s in eigen huis. Dat kan al vanaf kleine aantallen. Voor de opdruk is er keuze uit meedere kleuren. Informeer naar de mogelijkheden, telefonisch +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl.

Meer informatie

Voor meer productinformatie bekijk je ons volledige assortiment verrijdbare onderstellen. Bij specifieke vragen over kunststof dolly's helpen wij je graag persoonlijk verder, telefonisch +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Ook voor transportrollers in afwijkende afmetingen kun je bij ons terecht. Liever direct bestellen? Ga naar onze webshop voor een snelle bestelling en levering van kunststof dolly's.

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief