Datum 18-11-2021

Nieuw, foodproof én extra hoog - De CB3 HIGH palletbox

Specificaties

CB3 HIGH palletbox
Formaat uitwendig (L x B x H) 1200 x 1000 x 1140 mm
Formaat inwendig (L x B x H) 1108 x 897 x 983 mm
Materiaal nieuw polyethyleen kunststof
Volume circa 1000 liter
Uitvoeringen met 3 meegespoten sledes of op 9 meegespoten poten
Gewicht 49 kilo (box met 3 sledes) | 46 kilo (box op 9 poten)

Uiterst stabiel: uit één stuk gespoten

De CB3 HIGH is uit één stuk gespoten. Dit betekent dat de drie sledes of de negen poten in de productie zijn meegespoten, en niet naderhand zijn aangebracht zoals bij andere palletboxen. Dat de CB3 HIGH één geheel is, maakt de box bijzonder stabiel, robuust en stevig. Bovendien is de bodem van de CB3 HIGH extra versterkt. 

Externe ribben op de zijwanden

Extra ribben tegen aanrijdschade

Aan de buitenkant van de palletbox zijn de wanden voorzien van extra ribben. De horizontale ribben op de zijwanden zorgen ervoor dat de box zijn vorm behoud. Het onderste deel van de zijwanden is uitgerust met verticale ribben, die de palletbox beschermen tegen aanrijdschade door heftrucks. Deze verstevigingribben lopen door tot in de inrijdopening. De ronding van deze ribben geleidt de heftruckvorken naar de inrijdopening van de palletbox. Door deze extra stootbuffers is de CB3 HIGH beter beschermd tegen aanrijdschade door heftrucks dan vergelijkbare boxen zonder deze protectiezone. 

Stapelnokken op vier hoeken

Stapelbaar met nokken

Op de rand van de palletbox bevindt zich in elke hoek een stapelnok. Hierdoor kunnen de CB3 HIGH palletboxen onderling gestapeld worden. In de onderzijde van de hoekpoten zitten uitsparingen. Bij stapeling vallen de stapelnokken in deze uitsparingen. Op deze manier blijven de CB boxen stabiel op elkaar staan.

De CB3 HIGH is net als de standaard CB3 boxen compatibel met vergelijkbare boxen met stapelnokken en daardoor probleemloos inzetbaar in bestaande pools.

 

Voorziening voor DIN ledigingsysteem

De CB3 HIGH palletbox is ook prima geschikt voor het inzamelen van afval.  Aan de beide korte zijden is de wandconstructie zodanig uitgevoerd dat hier eenvoudig DIN opnamenokken kunnen worden gemonteerd. Door toevoeging van DIN opnamenokken kan de CB3 HIGH namelijk geledigd worden door vuilniswagens of worden gebruikt in kantelsystemen van stationaire perscontainers voor bijvoorbeeld papier, karton en plastic afval. Deze DIN opnamenokken zijn op aanvraag als accessoire leverbaar. Deze kunnen, ook achteraf, eenvoudig op de CB3 HIGH gemonteerd worden.

Extra’s en opties

Beide lange zijdes van de CB3 HIGH palletbox hebben een speciale voorziening voor een RFID transponder. Daarnaast zijn alle vier de wanden voorzien van printvelden die wij naar wens met een logo, tekst, nummering of barcode kunnen bedrukken. De CB3 HIGH palletbox heeft een 1ʺ en een 2ʺ uitloop. Ook een bijpassende kunststof deksel is eenvoudig mee te bestellen. De deksel heeft de afmeting (L x B x H) 1237 x 1036 x 63 mm, is gemaakt van nieuw HDPE kunststof en weegt 6,5 kilo. De CB3 High boxen kunnen ook met deksel onderling worden gestapeld.

Producteigenschappen

Ruimte voor transponders en bedrukking
Ruimte voor transponders en bedrukking
Versterkte bodem
Versterkte bodem
Vlakke gladde binnenwanden en stapelnokken op vier hoeken
Vlakke gladde binnenwanden en stapelnokken op vier hoeken
Voorziening voor DIN opnamenokken
Voorziening voor DIN opnamenokken

Perfect voor de levensmiddelenindustrie

De hygiëne eisen die o.a. de voedingsmiddelenindustrie stelt aan haar ladingdragers zijn hoog. De CB3 palletboxen zijn perfect uitgerust voor deze hoge maatstaven. Zo zijn de boxen uitermate stabiel door de productie uit één stuk. Het gebruikte materiaal van taai, slagvast nieuw HDPE kunststof is geschikt voor gebruik onder koel- en vriesomstandigheden. Bovendien voorkomt dit materiaal breuk en splinters. De naadloze, vlakke binnenwanden gecombineerd met het levensmiddelengeschikte kunststof staan garant voor hygiëne tijdens opslag en transport. Ook verlopen lediging en reiniging van CB3 HIGH palletboxen hierdoor eenvoudig en snel.

Standaard CB3 palletboxen in verschillende kleuren
Standaard CB3 palletboxen in verschillende kleuren

Oerdegelijk Duits fabrikaat

Onze palletboxen uit de CB serie zijn van oerdegelijk Duits fabricaat en geconstrueerd door de ontwikkelaars van de gerenommeerde H1 pallet. Palletboxen van de CB serie voldoen aan de Europese containernormen DIN EN 13626 en DIN EN ISO 12048. Op aanvraag wordt aan klanten uit de voedingsmiddelensector een EU1935/2004 en EU10/2011 certificaat verstrekt voor de CB3. 

Meer specificaties en productinformatie over onze CB palletboxen vind je in onze productcategorie palletboxen. Liever direct persoonlijk productadvies? Neem dan contact met ons op, telefonisch +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij helpen je graag verder.

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief