Datum 22-11-2021

NIEUW | De SB3 palletbox met meegespoten sledes

Specificaties

SB3 palletbox
Formaat uitwendig (L x B x H) 1200 x 1000 x 790 mm
Formaat inwendig (L x B x H) 1120 x 920 x 620 mm
Materiaal nieuw polyethyleen kunststof
Volume 610 liter
Uitvoeringen met 3 meegespoten sledes of op 9 meespoten poten
Gewicht gesloten palletbox 42,5 kilo (box met 3 sledes) | 40,5 kilo (box op 9 poten)
Gewicht geperforeerde palletbox 41 kilo (box met 3 sledes) | 39 kilo (box op 9 poten)
Meegespoten sledes en versterkte bodem

Uit één stuk geproduceerd

Bij vergelijkbare boxen worden de palletsledes achteraf aangebracht. Vaak zijn dit zwarte sledes van goedkoop gerecycled kunststof. Bij de SB3 worden de palletsledes tijdens het spuitgietproces direct meegespoten en zijn daardoor van hetzelfde slagvaste materiaal als de palletbox: hoogwaardig HDPE kunststof. Ook vormen de palletbox en de sledes door dit productieproces één solide geheel. De sledes van de SB3 zijn bovendien extra zwaar uitgevoerd. Bij toepassingen waarbij de palletbox veelvuldig gekanteld wordt, biedt de SB3 met meegespoten sledes een uitstekende stabiliteit en levensduur. De kans op schade aan de sledes is dan ook gering.

 

Dubbelwandige hoeken en middenstijlen

De hoeken en de middenstijlen van de SB3 palletbox zijn dubbelwandig uitgevoerd. Dit zorgt voor een vormvaste constructie en een hoog draagvermogen in stapeling. Tussen de buiten- en binnenwand zitten enkele centimeters vrije ruimte. Wanneer een heftruckvork tegen de hoek van de palletbox stoot, kan de buitenwand dankzij de vrije tussenruimte met de stoot meebewegen. Hierdoor wordt de klap opgevangen en loopt de binnenzijde van de palletbox geen beschadiging op. De dubbelwandige constructie beperkt de kans op schade en hierdoor blijft de box langer inzetbaar.

Afbeelding: SB3 palletbox 1200x1000 mm grijs

Van foodgrade kunststof

De SB3 is in de standaard kleuren grijs en rood leverbaar met gesloten wanden en bodem en met geperforeerde wanden en bodem. Het materiaal waarvan de SB3 palletboxen zijn vervaardigd is levensmiddelengeschikt, verregaand chemicaliënbestendig en bestand tegen temperaturen van -30⁰ tot +40⁰, en kortstondig tot +90⁰. Het gebruikte kunststof is niet poreus of ruw, maar voelbaar glad. Vuil of inhoud krijgen hierdoor geen kans zich aan de wanden te hechten of in het oppervlakte binnen te dringen. Ook verlopen lediging en reiniging van SB3 palletboxen soepel en snel.

Leverbaar met sledes en poten

De onderzijde van de SB3 wordt tijdens de productie meegespoten en vormt zo een vast onderdeel van de palletbox. Wij leveren de SB3 op drie sledes én met negen poten. Het meespuiten van de sledes en de poten is een zeer solide oplossing voor een doorgaans kwetsbaar onderdeel van een palletbox. De sledes en poten hebben bovendien meer verstevigingsribben dan de meeste andere palletboxen.

Randstapelbare SB3 palletbox

Randstapelbaar met vergelijkbare palletboxen

SB3 palletboxen zijn stabiel te stapelen. De bovenrand is namelijk dusdanig vormgegeven dat de sledes of de poten van een gestapelde palletbox hier perfect in vallen. De bovenrand biedt rondom steun en zorgt ervoor dat de palletboxen uiterst stabiel en veilig onderling stapelen. Vergelijkbare palletboxen die ook randstapelbaar zijn, kunnen moeiteloos gecombineerd worden met de SB3 palletbox. Dit maakt de SB3 perfect compatibel en breed inzetbaar in bestaande pools.

SB3 palletbox met bedrukking

Opties en Extra’s

SB3 boxen hebben op beide lange zijden een speciale voorziening voor RFID transponders. Ook beschikt de palletbox over ruime bedrukkingsvelden. Op aanvraag bedrukken wij deze velden met een logo, tekst, nummering of barcode. De SB3 palletbox is standaard voorzien van een 1ʺ en 2ʺ uitloop met draad. Hierdoor kan de palletbox, ook achteraf, eenvoudig worden voorzien van een draaistop of kogelkraan. Wij leveren een bijpassende kunststof deksel voor de SB3 palletbox. Deze deksel heeft de afmeting (L x B x H) 1218 x 1018 x 80 mm, is gemaakt van HDPE kunststof en weegt 6,5 kilo. De SB3 boxen kunnen ook met deksel onderling worden gestapeld. 

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief