Datum 10-11-2020

Nieuw | de L1 en L3 heavy-duty stellingpallets

Link: 14946

De heavy duty L-serie is nieuw toegevoegd aan ons assortiment kunststof pallets. Deze pallets in euro- en industrie formaat hebben alles in huis voor veeleisende logistieke omstandigheden. Zo zijn de L1 en de L3 pallets probleemloos inzetbaar in automatische pallet shuttle systemen, transport over rollen- en kettingbanen, robotisering en het machinaal beladen en wikkelen van pallets. Logistieke uitdagingen die vragen om een pallet met uitzonderlijke eigenschappen. Een pallet die betrouwbaar is, vormvast en beschikt over een hoog draagvermogen. Dat zijn de nieuwe kunststof pallets: de L1 1200x800 mm en de L3 1200x1000 mm.

Pallet constructie

De L1 en L3 pallets zijn uit één stuk vervaardigd van nieuw hoogwaardig HDPE kunststof. De maatvoering van de Euro L1 is identiek aan de houten Europallet. Hierdoor is de L1 perfect inzetbaar in bestaande systemen. Door het HDPE kunststof materiaal zijn de pallets geschikt voor direct contact met voedingsmiddelen en prima bestand tegen vriesomstandigheden (-30°C). De pallets hebben een robuuste bouwwijze met afgeronde hoeken en de afgeschuinde palletsledes. Dit voorkomt schade aan pallets en minimaliseert de kans dat de pallets vastlopen in automatische transportsystemen. 

Hoge belastbaarheid

Het bovendek van de L1 en L3 pallets is standaard voorzien van vijf geïntegreerde versterkingsprofielen. De L1 pallet heeft in stellingen een belastbaarheid van 1250 kg en de L3 pallet van maar liefst 2000 kg. De minimale doorbuiging onder zware lasten zorgt er voor dat de shuttles in automatische magazijnen probleemloos onder de pallets doorlopen. Ook de elektronische detectie en signalering van pallets verloopt zonder complicaties. 

L3 met dichte palletsledes

Dichte palletsledes

Zowel de L1 als de L3 pallet is uitgevoerd met drie palletsledes. De sledes zijn aan de onderzijde gesloten. Deze vlakke slijtzool zorgt voor extra hygiëne en sterkte van de pallet. Ook bieden de gesloten palletsledes voldoende contact en tractie op rollen- en kettingbanen. Zo ontstaat een storingsvrij loopgedrag van L1 en L3 pallets in deze geautomatiseerde systemen. Bij de L3 pallet zijn de palletsledes aan de onderzijde standaard voorzien van een meegespoten Palgrip® antisliplaag. De L1 pallet is leverbaar met dichte palletsledes zonder antislip én in een uitvoering met de Palgrip® antislipzool. 

 

Antislip

De L1 en de L3 pallets zijn voorzien van antislip en opstaande randen voor meer grip. Het palletdek van de pallets is uitgerust met vijf antislipstroken en opstaande randen van 7 mm hoog.

Antislip op L3 pallet

Het antislipmateriaal dat is verwerkt op het palletdek en onder de palletsledes is van hoogstaande Palgrip® kwaliteit. De unieke reliëf structuur van Palgrip® biedt een onovertroffen slipweerstand. De lading blijft stevig op de kunststof pallet staan, ook wanneer de pallet schuin staat. Het HDPE materiaal waarvan Palgrip® antislip is gemaakt is temperatuurbestendig van -30°C tot + 40°C. Zelfs wanneer dit materiaal vochtig of nat is, blijft de veilige grip gewaarborgd. 

Antislip zorgt voor voldoende grip en een veilig transport van laadgoed en lege gestapelde pallets. Optioneel kunnen de antislipstroken in het bovendek extra worden afgerond. Door deze afgeronde antislipstroken wordt voorkomen dat lichtgewicht kratten en dozen met omsnoeringsband blijven haken bij het afschuiven. Speciale stroken zonder antislip toplaag zijn projectmatig leverbaar.

Opstaande randen

L1 en L3 pallets hebben standaard een opstaande rand van 7 mm. Deze rondom lopende randen centreren kratten, dozen en lege pallets onderling. Bij sommige toepassingen werken opstaande randen juist averechts; bijvoorbeeld bij het afschuiven van dozen en kratten in automatische systemen. De L1 en L3 pallets zijn voor deze toepassing ook leverbaar zonder opstaande randen.

Meer informatie over de L1 en L3 pallet?

Onze productspecialisten vertellen je graag meer over onze nieuwe kunststof pallets: de L1 1200x800 mm en de L3 1200x1000 mm. Neem contact met ons op: telefoonnummer +31 (0)314 - 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij zijn je graag van dienst!

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief