Datum 9-3-2023
Glad en gesloten onderzijde HB3 palletbox | Hulkenberg

Eerste keuze voor maximale hygiëne

De volledig gesloten en gladde HB3 palletbox in formaat 1200 x 1000 x H790 mm is ontworpen voor ruimtes waar hygiëne een topprioriteit is. Door de unieke constructiewijze, waarbij twee gegoten delen tot één geheel worden gelast, is het aantal verstevigingsribben minimaal. Zo is de onderzijde van de sandwichbodem en de sledes volledig glad en gesloten. Vervuiling en bacteriën krijgen geen kans en de HB3 is eenvoudig en snel handmatig te reinigen. De gladde, rechte binnenwanden maken het drogen en ledigen van de boxen bijzonder eenvoudig.

Robuust en duurzaam

De nieuwe HB3 scoort niet alleen op het gebied van hygiëne. De dubbele sandwichbodem is uitzonderlijk stabiel en belastbaar met een draagvermogen van maar liefst 1000 kg. Dit is het dubbele van een standaard palletbox en voorkomt het doorhangen van de bodem. Het onderste deel van de zijwanden en de hoek- en middenstijlen zijn dubbelwandig uitgevoerd en dit biedt extra bescherming tegen aanrijdingen met heftruckvorken. Massieve slijtlijsten van maar liefst 5mm versterken de drie palletsledes en dit voorkomt doorschuren en breuk op dit vaak kwetsbare punt. De sledes hebben een hoge vormvastigheid, waardoor de palletbox probleemloos gekanteld kan worden. Dankzij de stabiele sledes kan hij ook perfect worden gebruikt op bijvoorbeeld ketting- en rollenbanen.

Hergebruik

Bij de productie van de HB3 palletbox wordt uitsluitend hoogwaardig nieuw HDPE gebruikt. Dit kan aan het einde van de levenscyclus gerecycled en hergebruikt worden.

Productspecialist Eric Jansen met de nieuwe HB3 palletbox | Hulkenberg

8 verdere voordelen van de HB3

-   HDPE-levensmiddelengeschikt

-   580 liter inhoud

-   Maximale stapelbelasting statisch: 5000 kg, dynamisch: 2000 kg

 Zeer breuk en stootvast

-   Veilig en stabiel onderling stapelbaar (ook met standaard palletboxen)

 Geschikt voor gebruik palletstellingen

-   HDPE is verregaand chemicaliënbestendig

-   Temperatuur bestendigheid -30°C tot +40°C, kortstondig tot +90°C

Talrijke extra opties

Voor een nóg efficiënter gebruik van de HB3 palletbox zijn er verschillende extra mogelijkheden. Het draagvermogen kan bijvoorbeeld nog extra verhoogd worden door drie versterkingsprofielen in de bodem te integreren. Ook is er een bijpassende deksel voor de box verkrijgbaar. Daarnaast biedt de box ruimte voor bedrukking van bijvoorbeeld logo's, teksten of nummering. Het is ook mogelijk om een RFID-transponder te installeren. Dankzij de geïntegreerde 1'' of 2'' schroefdraaduitloop kan een kogelkraan of draaistop eenvoudig worden aangebracht. De palletsledes kunnen optioneel worden uitgevoerd met Palgrip® antislip voor extra veiligheid in palletstellingen en nog betere tractie op ketting- en rollenbanen.

HB3 palletbox
Bescherming door dubbele sandwichbodem
Gladde, gesloten binnenwanden
Geïntegreerde schroefdraaduitloop
Gesloten sledes

Meer informatie?

Bij vragen of meer informatie over de nieuwste HB3 palletbox kan u contact opnemen via +31 (0)314 66 44 00 of per e-mail naar info@hulkenberg.nl. Onze productspecialisten staan u graag te woord.

 

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief