Datum 11-1-2022

Nieuw | CB3 HIGH palletbox met onderlossing

Bekijk de demonstratievideo

Waarom een palletbox met hopper bodem?

Als je stortgoed veilig en op een praktische manier wilt opslaan, vervoeren en ledigen, dan is een palletbox met hopperbodem de ideale oplossing. Palletboxen zijn namelijk stevig, foodgrade én ruimtebesparend op elkaar te stapelen. Bovendien hebben de 1200x1000 mm boxen een logistieke maat voor een optimale belading van vrachtwagens en zeecontainers. Palletboxen met onderlossing zijn ook met deksel stapelbaar. Bovendien zijn de boxen eenvoudig te vervoeren met een heftruck.

Doseersystemen – kunststof versus staal

Een kunststof palletbox met onderlossing zoals onze CB3 HIGH, is een interessant alternatief voor de traditionele doseersystemen van staal. Stalen opbergbakken met trechterbodem kunnen namelijk niet gestapeld worden. Hierdoor nemen ze meer opslagruimte in beslag. Kunststof palletboxen zijn daarentegen stapelbaar en kunnen in palletstellingen gezet worden. Ook het intern transport is makkelijker met kunststof palletboxen. De boxen op poten of op sledes zijn eenvoudig met een heftruck te tillen en te verplaatsen. Sommige stalen doseersystemen zijn voorzien van stalen kokers voor de lepels van heftrucks, andere silo's van staal zijn voorzien van poten. 

Naast het ruimtebesparend stapelen en het praktische vervoer met heftrucks, hebben palletboxen nog een derde voordeel ten opzichte van stalen doseersystemen, namelijk de aanschafkosten. Een stalen doseersysteem met onderlossing is veel duurder in aanschaf dan een kunststof palletbox met dezelfde functie.

Trechterbodem gesloten
Palletbox met gesloten trechterbodem

Levensmiddelen opslaan, vervoeren en ledigen

De CB3 HIGH met onderlossing is gemaakt van levensmiddelengeschikt kunststof. Ook de lasnaden zijn voedselveilig. Hierdoor zijn deze palletboxen uitermate geschikt voor toepassingen in het productie- of verwerkingsproces van levensmiddelen. CB3 HIGH palletboxen met onderlossing zijn probleemloos inzetbaar voor een voedselveilige handling van bulkgoederen als granen, noten, zaden en diervoeders.

 

Is de CB3 HIGH geschikt voor vloeistoffen?

Om vloeistoffen te vervoeren in een palletbox heb je doorgaans een inliner nodig. Dit zijn stevige kunststof binnenzakken die worden gevuld met vloeistof. Inliners hebben een uitloop waarmee ze geledigd worden. Ook bij de CB3 HIGH is een inliner nodig als je vloeistoffen of vochtige producten wilt opslaan, vervoeren en ledigen. Hierbij wordt de inliner in de palletbox geplaatst en gevuld met vloeistof. Voorafgaand aan de lediging wordt het uitlaatventiel van de inliner via de onderlosser geopend.

Foodgrade met ribloze binnenwanden

CB3 HIGH boxen zijn gemaakt van nieuw polyethyleen kunststof. Dit materiaal is foodgrade en geschikt voor direct contact met onverpakte levensmiddelen. Bovendien is het PE kunststof voelbaar glad, niet poreus of ruw. Hierdoor kan de inhoud zich niet hechten aan de wanden en in het oppervlakte binnendringen. Met vuil gebeurt dit evenmin. Dankzij het kunststofmateriaal en de gladde, naadloze binnenwanden verlopen lediging en reiniging eenvoudig en snel. Er zijn geen ribben of hoeken waar restproduct kan achterblijven. Ook droogt de CB3 HIGH na reiniging snel op.

CB3 HIGH 1140 mm hoog

Stevig, stabiel en uit één stuk gespoten

CB3 HIGH boxen worden geproduceerd uit één stuk. Hierbij zijn de poten en de sledes direct meegespoten en niet achteraf aangebracht zoals dat bij andere palletboxen het geval is. Dat de CB3 HIGH één geheel is, maakt de box bijzonder stabiel, robuust en stevig.

 

Hopper bodem op maat

Onze CB3 HIGH met onderlossing is een stapelbare silo voor de opslag, het vervoer en een gedoseerde lediging van klein stortgoed zoals granulaat, componenten en halffabricaten, en ook van droge levensmiddelen in bulk. De CB3 HIGH met onderlossing is een maatwerkproduct. De bodem met onderlosser wordt op maat ontwikkeld. Zo kan de grootte van de onderuitloop afgestemd worden op de toepassing en de bestaande systemen waarbij de palletbox ingezet zal worden. Ook de hellingsgraad van de bodem is naar wens in te richten en wordt in overleg bepaald. De hopper bodem op de afbeeldingen heeft een opening van 140 x 140 mm en een hellingsgraad van 35⁰.

Meer informatie

Voor meer informatie over de CB3 HIGH of andere groot volume bakken bekijk je ons complete assortiment kunststof palletboxen. Bij vragen neem gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij zijn je graag van dienst.

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief