Datum 19-7-2021

Maatwerk | Groot chemisch bassin voor metalen tandwielen

Chemicaliënbak op maat

Recentelijk leverden wij kunststof bakken van groot formaat aan een producent van high-precision transmissie componenten en tandwielen. De kunststof bakken hebben een binnenmaat van 1800x1800xH1200 mm en worden ingezet als dompelbad. Hierin worden de metalen tandwielen en onderdelen m.b.v. chemicaliën ontvet of gereinigd of krijgen ze een andere oppervlaktebehandeling. Het chemisch bassin, ook wel chemicaliënbak genoemd, is gemaakt van massief, dikwandig HDPE plaatmateriaal dat rondom is voorzien van twee met HDPE beklede stalen kokerprofielen.

Chemicaliënbak op maat

Onze klant produceert metalen tandwielen en onderdelen voor gebruik in windmolens, scheepsmotoren en grote industriële machines voor de staalindustrie, de mijnbouw en in de offshore industrie. De tandwielen en onderdelen zijn veelal van groot formaat. Voor de chemische behandeling van deze onderdelen is gekozen voor een op maat gemaakte bak met een binnenmaat van 1800x1800xH1200 mm. De afmeting en de vorm van onze maatwerkproducten wordt tot in detail besproken met de klant en zo exact mogelijk afgestemd op de toepassing. Hierbij zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos. 

Chemicaliënbak op maat

Versterkt met staal

Het kunststofmateriaal waarvan het bassin is gemaakt is verregaand chemicaliënbestendig. Doordat het bassin ruim 3000 liter vloeistof huisvest, is de bak rondom met staal versterkt voor extra stabiliteit en vormvastheid. Deze stalen kokerprofielen zijn verwerkt in de twee middelste randen van de bak. Het staal is volledig met HDPE kunststof omkleed en kan daardoor niet aangetast worden door de chemische inhoud.

Maatwerk is vakmanschap

Wanneer een standaard bak niet aan de eisen voldoet is een bak op maat de oplossing. Al decennia lang produceren wij maatwerk van kunststofmateriaal. Hierbij stemmen wij het formaat, de vorm en de uitvoering van de ladingdrager af op de klantvraag. Onze maatwerkproducten worden met zorg uitgedacht, ontwikkeld en getest. Hierbij worden vakmanschap, ervaring, creativiteit en geavanceerde machines ingezet om uitzonderlijk maatwerk te produceren. Bekijk een impressie van ons maatwerk of laat u persoonlijk adviseren over de mogelijkheden, telefonisch +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl.

Impressie van ons maatwerk:

Maatwerk bakken
Bakken en kratten op maat
Maatwerk vaatwaskorven
Vaatwaskorven op maat
Maatwerk kunststof pallets
Kunststof pallets op maat
Maatwerk palletboxen
Palletboxen op maat
Maatwerk afdekhoezen
Afdekhoezen op maat

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief