Datum 15-7-2021
Inzamelcontainer met inwerpopening en glasrozet

Inzamelcontainer voor lege petflessen

Kleine petflessen inzamelen? Wel of geen statiegeld uitkeren? Hoe regel je de logistiek van lege petflessen? De nieuwe statiegeldregeling die 1 juli jl. is ingegaan zorgt voor heel wat hoofdbrekers bij ondernemers. Sinds 1 juli 2021 wordt er 15 cent statiegeld geheven op petflessen kleiner dan 1 liter.

Op verschillende locaties kunnen de flesjes ingeleverd worden, maar niet al deze locaties zijn verplicht om het statiegeld te retourneren. Dat gebeurt hoofdzakelijk in supermarkten groter dan 200 m2, bemande tankstations langs de snelweg en bemande ov-locaties. In tegenstelling tot de meeste ondernemingen zijn deze locaties wel verplicht om petflessen met statiegeld in te zamelen en het statiegeld uit te keren.

Statiegeldfles logo

Verkoop van water en fris in kleine petflessen

Ben je horecaondernemer, beheerder van de bedrijfskantine, barvrijwilliger bij je sportclub of op een andere manier verantwoordelijk voor afvalstromen, dan heb je met de nieuwe regeling te maken. Je klanten, collega’s of clubleden betalen namelijk 15 cent extra voor water of fris in een flesje. Dit statiegeld kunnen ze terug ontvangen via de bovengenoemde innamepunten. Hierbij nemen ze het lege flesje mee naar huis om ze op een later tijdstip in te wisselen tegen statiegeld. Hoewel je als verkoper van petflesjes dit plastic afval niet hoeft in te nemen is dit wel het overwegen waard. We geven je drie redenen om een vrijwillig innamepunt van petflessen te worden:

Waarom lege petflesjes inzamelen?

  1. Milieu | Lege petflesjes die correct worden ingezameld komen niet terecht bij het restafval of in de natuur.
  2. Recycling | Ingezamelde petflesjes worden gerecycled. Zo kan het plastic hergebruikt worden.
  3. Inkomsten & MVO | Het statiegeld dat de lege flesjes opleveren kan ingezet worden voor de eigen vereniging of een goed doel naar keuze.

Klantvriendelijk en milieubewust

Lege petflesjes inzamelen is een klantvriendelijk en milieubewust gebaar. Hiermee bied je jouw klanten, collega’s of clubleden een keuze: het lege flesje mee naar huis nemen en later voor statiegeld inwisselen óf het flesje deponeren in een container en hiermee het statiegeld doneren aan de club of een ander goed doel. Welke keuze ook wordt gemaakt, de recycling van de lege petfles is bij beide opties gewaarborgd.

Inname statiegeldflessen in big bags

De inzameling van lege petflesjes

Bij jouw drankengroothandel zijn speciale plastic zakken voor de inzameling van lege petflessen verkrijgbaar. Deze plastic zakken zijn gratis en worden geleverd inclusief sluitstrip. De groothandel neemt de volle zakken ook retour en bezorgen ze bij Statiegeld Nederland. Hier worden de petflessen geteld. Vervolgens keert Statiegeld Nederland het statiegeld uit. Zij vragen hiervoor € 1,- handlingskosten.

Inzamelcontainer met small bag

Speciale inzamelzakken voor petflessen

De plastic zakken zijn verkrijgbaar in drie afmetingen: mini bags (120 liter), small bags (240 liter) en big bags (800 liter). De small bags passen precies in een 240 liter container. Met een small bag in een 240 liter container is de inzameling van petflesjes heel eenvoudig. De kunststof container is verrijdbaar, afsluitbaar en daarmee een praktische inzamelbak voor petflessen. Liever een compactere container? Inzamelcontainers van 120 liter hebben het perfecte formaat voor de mini bags.

Aanmelden als innamepunt

Bij Statiegeld Nederland kun je jouw onderneming aanmelden als vrijwillige innamepunt. Hiervoor vul je het formulier registratie innamepunten in. Ben je eenmaal geregistreerd dan ontvang je labels en barcodes die je aan een volle small bag of mini bag kan vastmaken. De barcode geeft de herkomst van de petflesjes weer en zorgt zo voor een probleemloze administratieve afhandeling van het statiegeld.

Inzamelcontainer petflessen in bedrijfskantine

Inzamelcontainers voor petflesjes | praktijkcases

Bij ons vind je inzamelcontainers voor petflesjes in verschillende kleuren, afmetingen en uitvoeringen. Diverse cateraars, bedrijven en sportclubs gingen je al voor. Zo leverden we donatiebakken in diverse bedrijfskantines. Deze containers zijn door ons voorzien van klantspecifieke extra’s, zoals een inwerpopening in de deksel en een opdruk op de voorzijde. Deze bedrijfskantines doneren de opbrengst van het statiegeld aan de Plastic Soup Foundation.

Bij sportclubs is de boodschap op de inzamelcontainer vaak meer in de trant van ‘Deponeer je fles en steun je club’. Hier is het statiegeld bestemd voor bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe goals of drinkpunten op de club.

Snelle levering en maatwerk

Wij leveren onze gekleurde inzamelcontainers direct uit voorraad. Productmodificaties en drukwerk verzorgen wij in eigen huis. Zo kunnen wij op korte termijn inzamelcontainers voor petflessen leveren, ook als ze aan specifieke klantwensen moeten voldoen. Ben je op zoek naar een inzamelcontainer op maat? Leg dan je ideeën voor aan onze productspecialisten, telefonisch +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij helpen je graag verder. Liever direct bestellen? Ga naar onze webshop voor het eenvoudig bestellen en een snelle levering van kunststof inzamelcontainers met inwerpopening

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief