Cookies Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Datum 19-2-2018

Gastronorm – praktisch voor de professionele keuken

Restaurants en cateringbedrijven werken met opbergsystemen in Gastronorm formaat. Gastronorm is een internationaal geldende maatvoering speciaal ontwikkeld voor horecabedrijven. De stalen en kunststof bakken die worden gebruikt voor het bereiden, vervoeren en uitserveren van voedingsmiddelen hebben allen een gestandaardiseerde maatvoering. Ook opslagstellingen, isolatieboxen, koelkasten en ovens zijn afgestemd op het Gastronormsysteem.

Wat is gastronorm – een praktisch opbergsysteem voor de professionele keuken

Wat is het voordeel van Gastronorm?

Bakken en schalen in Gastronorm formaat zijn onderling verwisselbaar en efficiënt met elkaar te combineren. Tussentijds overpakken van voedingsmiddelen is hierdoor niet nodig. Horecabedrijven kunnen met het Gastronormsysteem de keuken en opslagruimte zeer praktisch inrichten. Deze systemen zijn overal op elkaar afgestemd volgens de internationaal geldende maatvoering van Gastronorm.

Gastronorm: van GN 2/1 tot GN 1/9

GN is een veelgebruikte afkorting voor Gastronorm. Deze afkorting komt terug in de aanduiding van de verschillende afmetingen, bijvoorbeeld GN 2/1. De basismaat binnen Gastronorm is 530 mm x 325 mm. Deze maat wordt ook wel GN 1/1, Gastronorm 1/1 of de basisformule genoemd. De overige maten binnen het gestandaardiseerde Gastronormsysteem zijn een vergroting of een verkleining van deze basismaat. De Gastronorm afmetingen zijn GN2/1 = 650 x 530 mm, GN1/1 = 325 x 530 mm, GN2/3 = 325 x 354 mm, GN1/2 = 325 x 265 mm, GN2/4 = 162 x 530 mm, GN1/3 = 325 x 176 mm, GN1/4 = 162 x 265 mm, GN1/6 = 162 x 176 mm en GN1/9 = 108 x 176 mm.

De indelingen en afmetingen van het Gastronormsysteem

De indelingen en afmetingen van het Gastronormsysteem
Gastro stellingen in een keuken

Gastronorm voor de professionele keuken

De GN afmetingen zijn ook doorgevoerd in koelkasten, ovens en bain-maries, waardoor er nog efficienter gewerkt kan worden in de keuken. Ons logistieke programma voor de horeca bevat ook producten die compatibel zijn met het Gastronormsysteem. De producten zijn afgestemd of aangepast aan de Gastronorm maatvoering, zoals onze Gastro stellingen voor keukens en opslagruimtes. Deze stellingen en rekken worden zonder meerprijs op maat gemaakt. In de schappen van deze Gastro stellingen kunnen GN bakken gehangen worden. Wij leveren ook chafing-dish bakken, isolatiecontainers en isolatieboxen voor opslag en vervoer van GN bakken en schalen met inhoud.

Meer informatie over onze Gastronorm producten?

Gastronorm is een praktisch, ruimtebesparend en tijdbesparend systeem gebaseerd op verschillende standaardafmetingen. Voor meer informatie over Gastronorm of onze producten voor GN bakken en schalen, neem je contact op met onze horecaspecialisten: telefoonnummer +31 (0)314 - 66 44 00 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij zijn je graag van dienst!

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief