Datum 13-9-2022

Businesscase | Palletbox met meervoudige en full colour bedrukkingen

Goed of slecht – plastic kan ’t allebei zijn; afhankelijk van hoe het materiaal wordt inzet. Dat plastics en kunststoffen haast onverwoestbaar zijn biedt kansen, maar ook bedreigingen. Wegwerpplastics die rondslingeren in bossen, zeeën en andere natuurgebieden veroorzaken stilaan een ramp. Anderzijds kunnen kunststof producten gerecycled worden en een goede grondstof zijn voor nieuwe producten. Deze laatste weg bewandelt Vink Kunststoffen. Met ReVink hebben zij een slim recyclingprogramma opgezet. Het restmateriaal van hun eigen producten zamelen zij in bij de klant. Hierbij gebruiken zij speciale palletboxen van Hulkenberg. Het ingezamelde restmateriaal wordt gerecycled én voor hergebruik ingezet.

ReVink logo

ReVink recyclingprogramma van Vink Kunststoffen

Groothandel Vink Kunststoffen levert het grootste assortiment platen, folies, profielen en andere kunststof halffabricaten in Europa. De marktleider heeft het maatschappelijk verantwoord ondernemen verweven in alle bedrijfsprocessen; zo ook in de omgang met hun kunststof afval. Het restmateriaal van de producten van Vink kan namelijk uitstekend gerecycled worden, mits goed gescheiden. Daarom is Vink Kunststoffen gestart met een eigen recyclingprogramma, genaamd ReVink.

Vervoer van ReVink palletboxen

Gele inzamelbakken met logo, tekst en nummering

Reeds vele klanten van Vink doen hieraan mee en deponeren hun kunststof restmateriaal in speciale gele palletboxen. Deze extra hoge inzamelbakken zijn voorzien van een nummering en het herkenbare full colour ReVink logo. Hierdoor is de herkomst van het kunststof materiaal makkelijk te herleiden.

De gele inzamelbakken zijn door ons bedrukt en geleverd. In deze businesscase lees je meer over het recycleprogramma ReVink en de inzet van onze kunststof palletboxen.

 

Inzameling, recycling en hergebruik van kunststof

Het is een missie die indruk maakt: Vink wil met het ReVink recyclingprogramma al het restmateriaal bij haar klanten gesorteerd ophalen, recyclen en als grondstof gebruiken voor nieuwe producten. “Uiteindelijk willen we dat onze klanten in theorie hun eigen grondstofleverancier worden door hun restmaterialen om te zetten tot ‘nieuwe’ halffabricaten.” 

Kunststof palletboxen 1200 x 1000 mm

Bij klanten die mee willen doen met ReVink worden kunststof recyclebakken geplaatst. In deze gele palletboxen met formaat 1200x1000xH1140 mm kunnen de klanten hun restmateriaal eenvoudig gescheiden inzamelen. Volle recyclebakken worden vervolgens kosteloos door Vink opgehaald. 

Hoge materiaalwaarde dankzij transparant proces

Het ingezamelde restmateriaal wordt nauwkeurig gecontroleerd en daarna door vaste partners van Vink verwerkt tot kunststof granulaat. Zo’n exclusief recycle partnerschap is uniek in Nederland. Voor Vink Kunststoffen een bewuste keuze. Doordat de kunststofrecycling onvermengd en gecontroleerd plaatsvindt, blijft een hoge materiaalwaarde gewaarborgd. Hierdoor kan Vink met het gerecyclede materiaal halffabricaten van A-kwaliteit produceren.

De CB3 High: 1140 mm hoog en 1000 liter inhoud

De palletboxen waarmee Vink haar restmateriaal inzamelt komen uit onze CB serie. Gekozen is voor een extra hoge box: de CB3 High in formaat 1200x1000 mm met een hoogte van 1140 mm. Deze kunststof palletboxen hebben een inhoud van 1000 liter en zijn daardoor groot genoeg voor plaatmateriaal en ander langwerpig restmateriaal van Vink. Speciaal voor het ReVink project hebben wij de CB3 High geproduceerd in de kleur geel, passend bij de huisstijlkleur van Vink Kunststoffen.

Bedrukken van palletbox

Duidelijke communicatie op de recyclebakken

Voor het ReVink recyclingprogramma zijn de herkomst en de samenstelling van het restmateriaal van belang. Alleen bij een gecontroleerde inzameling en recycling kan de A-kwaliteit die Vink voor ogen heeft bereikt worden.

Doordat het gerecyclede ‘afval’ uit één en dezelfde bron afkomstig is, kan dit materiaal een hoogwaardige grondstof zijn voor de nieuwe halffabricaten van Vink. De kunststof platen die van het gerecyclede restmateriaal gemaakt worden, wijken daardoor zowel technisch als optisch nauwelijks af van het virgin alternatief.

Full colour opdruk op palletbox

Full colour logo

De gele ReVink inzamelbakken zijn voorzien van meerdere bedrukkingen. Het meest in het oog springend is het herkenbare ReVink logo. Dit full colour logo is door ons op de twee lange zijden van de bak gedrukt middels hotprint.

Een opdruk in full colour is vrij uniek. Deze maatwerkapplicatie leveren wij op aanvraag. Informeer bij onze productspecialisten naar de mogelijkheden met full colour prints op kunststof ladingdragers, telefonisch +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl.

Verschillende bedrukkingen op een palletbox

Oplopende nummering en etikethouders

De gele inzamelbakken van ReVink zijn voorzien van 4 verschillende opdrukken, o.a. het full colour ReVink logo en een oplopende nummering. Dankzij de oplopende nummering heeft iedere palletbox een uniek nummer. Hiermee kan Vink eenvoudig een inzichtelijke administratie opzetten en daardoor de locatie van de palletboxen snel herleiden.

De ReVink palletboxen zijn voorzien van twee etikethouders. Hierin plaatst Vink etiketten met daarop de kunststofsoort die in de bak gedeponeerd mag worden, bijvoorbeeld HDPE kunststof of PP kunststof. Dit om de gescheiden inzameling van het restmateriaal te vereenvoudigen.

Meer over de CB3 High palletbox

Vink Kunststoffen heeft meerdere palletboxen in de praktijk getest. De CB3 High bleek de beste eigenschappen te hebben voor het ReVink recyclingprogramma. Naast de hoogte van de palletbox, zijn ook onderstaande producteigenschappen van doorslaggevend belang geweest. 

CB3 High in de kleur geel
  • Meegespoten palletsledes | De CB3 High is uit één stuk geproduceerd met meegespoten palletsledes. Dit maakt de box uiterst sterk en stabiel. Bij de lediging worden de ReVink bakken gekanteld. Doordat de palletbox en de sledes bij de CB3 High één solide geheel vormen, is hier weinig kans op breuk of beschadiging.
  • Extra verstevigingsribben | De buitenwanden van de CB3 High zijn versterkt met extra ribben. Dit is vooral van voordeel bij het verplaatsen van de palletboxen. De vorken van de heftruck kunnen namelijk missteken en de palletbox beschadigen. Bij de CB3 High wordt zulke aanrijdschade door de versterkte buitenwanden voorkomen.
  • Open uitloop | Schaafsel en ander klein kunststof afval valt via de uitloop uit de bak. Bij buitenopslag zorgt de uitloop voor een goede afwatering van regenwater.

 

Meer informatie over onze CB palletboxen? Bekijk onze website of raadpleeg onze productspecialisten, telefonisch +31 (0)314 664400 of per e-mail info@hulkenberg.nl. Wij helpen je graag verder.

Waarom Hulkenberg?

  • Hoogwaardige producten
  • Innovatief
  • Klantgericht
  • Maatwerk
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Snelle levering

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je aan voor onze nieuwsbrief